Fortællinger fra Gudhjem indhold

Kapitlerne:


 

1: Storm.

En enestående øjenvidneberetning om en storm, oplevet fra en lille sejlbåd på havet julenat, som på ejendommelig vis ender med også at inddrage den danske prinsesse og russiske kejserinde Dagmar – og noget om en eventyrlig skat på kirkegården i Gudhjem.2: Den blå diamant.

En gudhjemfisker beretter om sin uhyggelige sejlads med en sørøverkaptajn – og pludselig er unikke diamanter, den franske revolution og verdenshistorie før første verdenskrig med inde i billedet.3: Hallegårds mordene.

En ung mands detaljerede øjenvidneberetning om et af 1890-ernes dengang enorme høstgilder, der i dette tilfælde ender med mord.4: Alt berettes nøjagtigt som det foregik.

En gudhjembo fortæller dramatiske episoder fra sin i 1911 fem måneder lange sejlads som matros i en af datidens firemastede sejlskibe fra nordvestkysten i USA, syd om Kap Horn til Liverpool i England.5: Mere mellem himmel og jord.

Vi kommer ombord i et dampskib fra 1903 og hører en øjenvidneberetning om forholdene ombord og om nogle skæbner, der antyder, at der nok er ”mere mellem himmel og jord”.6: Købmand Kofoeds auktion.

Et øjebliksbillede fra marts måned 1902, der ikke alene udpensler ånden og livet i det lille lokalsamfund Gudhjem – men også gør det med humor.7: Mens bryllup drøftes.

Et tankevækkende og gruopvækkende eksempel på nogle skæbner i det lille lokalsamfund, for hvem selve livet er gledet forbi, mens de udfolder deres principper om forsigtighed.- og noget om H.P. Haagensen

Med blandt andet et billede af Gudhjem som epicenter for en af de vigtigste perioder i dansk malerkunst.